AESTON
Fjotlandsrosa.no Fjotlandbygdemuseum.no

Masteroppgåve om Trygve Eftestøl

22.09.2020
Masteroppgåve om Trygve Eftestøl

Lisa Haugeland frå Flekkefjord har skrive ei masteroppgåve om Trygve Eftestøl ved folkesmusikkstudiet ved Universitetet i Sør-Aust på Rauland.

Lisa Haugeland skriv dette om oppgåva: 

Dette er en masteroppgave som tar for seg spillestilen til Trygve Eftestøl. Målet har vært å kunne peke ut elementer i spillet til Trygve som gjør stilen til nettopp det den er og hva det er som er viktig å fokusere på når man skal formidle denne musikken videre, sett ut i fra et knippe musikere som kjenner til Trygve og musikken hans, og min personlige oppfatning. Jeg personlig mener at Trygve har en spesiell og stilig måte å spille på, og det har resultert i et dypere dykk i hva som faktisk skjer i musikken. Flere av disse stilelementene som blir tatt opp i prosjektet blir også sagt å være alderdommelige og til dels lite brukt av musikere i dag, og jeg har derfor forsøkt å finne mulige svar på spørsmål som hvor gamle de er,  hvor de kommer fra, hvorfor det er lite brukt i dag og også hvorfor det gamle er så viktig for oss.  Jeg har også hatt et ønske om å kaste lys over Trygve Eftestøl, som en del av folkemusikk-Norge som har kommet litt i skyggen av "høystatusområder" som f.eks. indre Telemark og Hardanger.  

-Vi har flott folkemusikk i Agder (Vest-Agder) også, og den skal vi være stolte av!

Oppgåva kan du lese her: MaSTER AVHANDLING

 
Andre aktuelle saker
- Antall besøkende: 1530000 - Online: 1 - Sist oppdatert: 22.09.2020 - Legg til i favoritter - Tips en venn - Nettstedkart